Sa gasesti o slujba buna este destul de dificil in zilele noastre insa fiecare patron stie ca sa gasesti personal bun si muncitor este chiar si mai greu. De aceea fiecare anteprenor trebuie sa se gandeasca la metode de motivare a angajatilor astfel incat sa ii tina aproape si mai ales sa le castige respectul pe termen lung si sa ii faca sa fie productivi si sa se angajeze in interiorul firmei, sa dea ce pot mai bun din ei.Va intrebati cum sa faceti asta? Cititi mai jos:

7 tehnici de motivare a angajatilor care chiar funtioneaza:

Apreciaza munca bine facuta si ofera recompense celor care merita

Este bine ca personalul sa fie supravegheat, iar directorii si cei din posturile de manager sa nu stea si sa observe din spate rezultatele bune, sa creada ca li se cuvine, ca oamenii sunt fericiti sa aiba un loc de munca fiindca acesti oameni muncitori in final isi vor strange lucrurile si vor pleaca atunci cand va este lumea mai draga. Oferiti recompense stimulative celor foarte muncitori, diplome, zilele libere, mici discount-uri iar atunci cand aduc un plus considerabil firmei aveti grija sa ii recompensati cu un plus considerabil constand de exemplu intr-un cos corportat plin cu bunatati de lux.

Apreciati ideile noi

Atunci cand angajatii incearca sa rezolve probleme sau pur si simplu cand vin cu idei noi pentru un castig mai mare nu dati din mana si plecati mai departe fiindca le taiati tot elanul si ii faceti sa fie la fel de nepasatori si atunci cand o sa aveti nevoie de ei. Pentru a tine un angajat motivat demonstrati ca e important pentru voi si ca va pasa de ideile lui, cel putin fiindca a stat noptile si s-a gandit la firma.

Nu lasati angajatii sa se plictiseasca

Un om nu mai e motivat atunci cand face acelasi lucru la infinit, cand simte ca se plafoneaza asa ca promovati oamenii buni din firma. Stim ca nu puteti promova doar pe cei buni insa ca toti angajatii sa fie in priza organizati concursuri in cadrul firmei, happy hour tematice, organizati un team building si schimbati din cand in cand rolurile in interior astfel incat angajatii sa ajunga si in alte departamente macar o data pe saptamana.

Din cand in cand plasati target-uri care vor fi rasplatite

Un alt mod de a tine angajatii motivati e sa le puneti targheturi (care se pot atinge) astfel incat sa fie in concurenta si sa lucreze cu spor si de placere. Cei mai buni trebuie rasplatiti.

Lasati angajatii sa se desfasoare in voie

Foarte multa lume fuge de stres, mai ales de stresul de la locul de munca care poate deveni coplesitor si poate pune angajatii pe fuga. Ca sa nu ajungeti aici nu puneti prea multe reguli de conduita in interior, lasati angajatii sa rada, sa aiba cate o mica pauza, sa isi aduca poze cu famila la birou si nu lasati sa se creeze o atmosfera prea formala care in final va fi prea greu de suportat.

Tratati angajatii cu respect

Nu ma refer sa le dati salarul la timp si sa le spuneti „La multi ani” de ziua lor ci sa ajungeti sa ii cunoasteti, sa le stiti problemele, sa le oferiti suport fiindca un angajat care vine cu placere la munca, care stie ca sefii sunt niste prieteni si nu doar surse de venit o sa va aprecieze altfel, mai ales pe termen lung.

Oferiti-le sansa unei cariere

Tinerii vor in permanenta sa fie provocati, sa fie promovati, sa se simta importanti si mai ales sa simta ca pot avea o cariera in domeniul pe care l-au ales. Daca e bun si nu va permiteti sa il pierdeti atunci ajutati si voi la formarea carierei, investiti in el, trimiteti-l la cursuri. In final de reusitele lui o sa beneficieze in primul rand firma voastra!

In final nu uitati sa oferiti angajatului un motiv sa vina la lucru, in fiecare zi!